Οι πιο συχνές ερωτήσεις


Τι κάρτες μπορώ να χρεώσω με το EveryPay?

Το EveryPay έχει εξασφαλίσει συνεργασία με όλες τις κάρτες Visa και Mastercard.


Μπορώ να αποθηκεύσω την κάρτα ενός πελάτη στην εφαρμογή μου και να την ξαναχρησιμοποιήσω?

Στο EveryPay μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της κάρτας ενός συγκεκριμένου πελάτη για να επαναλάβετε τη χρέωση σε αυτόν (βλ.επόμενη ερώτηση). Στη δικιά σας εφαρμογή ή e-shop δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τα στοιχεία της κάρτας (κάτι τέτοιο εξάλλου θα απαιτούσε έγκριση PCI-DSS για τον server σας)


Πώς δημιουργώ πελάτη και που χρησιμεύει?

Σε περιπτώσεις όπου θέλετε ο πελάτης σας να έχει περιοδικά επαναλαμβανόμενες χρεώσεις (π.χ. μηνιαία συνδρομή), τότε δημιουργείτε ένα αντικείμενο πελάτη και αποθηκεύετε την κάρτα του στο ΕveryPay. Φυσικά τα στοιχεία αυτά μπορούν να αλλάξουν δεν μπορούν όμως να γίνουν πλήρως ανακτήσιμα. π.χ. για λόγους ασφαλείας μπορεί κάποιος να δεί μόνο τα τελευταία ψηφία της κάρτας και δεν μπορεί να δει το CVV. Όταν θέλετε να κάνετε χρέωση σε αυτόν τον πελάτη τότε στην εφαρμογή σας θα χρησιμοποιήσετε μόνο το χαρακτηριστικό ID του. H ενέργεια αυτή μπορεί να γίνει είτε μέσα από τον πίνακα ελέγχου πηγαίνοντας Πελάτες > Δημιουργία Πελάτη είτε χρησιμοποιώντας την API υπηρεσία.


Έχω ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα με Prestashop/Magento και θέλω να δέχομαι πληρωμή με κάρτα.

H ενσωμάτωση της πληρωμής με κάρτα μέσω EveryPay σε Open source πλατφόρμες είναι αρκετά εύκολη μέσα από τα έτοιμα plugins που θα βρείτε εδώ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα εγκαταστήσετε και να δηλώσετε το δημόσιο και ιδωτικό κλειδί σας.


Πώς διαγράφω έναν πελάτη?

Επιλέγετε από το μενού την επιλογή Πελάτες, στη συνέχεια αναζητήστε από την φόρμα αναζήτησης τον πελάτη και από την καρτέλα του επιλέγετε Διαγραφή. Ο Πελάτης δεν διαγράφεται πραγματικά, απλά απενεργοποιείται και δεν μπορείτε να κάνετε κινήσεις με αυτόν. Παρ'όλα αυτά τα στοιχεία και οι κινήσεις του είναι διαθέσιμα.


Δεν έχω SSL στον server μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το EveryPay για πληρωμή με κάρτες?

Εάν δεν έχετε SSL στο e-shop/εφαρμογή σας τότε η χρήση του EveryPay είναι ιδανική αφού τα στοιχεία της κάρτας δεν θα μεταδωθούν ποτέ στον δικό σας server οπότε δεν χρειάζεται να έχετε SSL. Αυτός είναι ένας λόγος για να προτιμήσετε το EveryPay χωρίς να ανησυχείτε για θέματα ασφαλείας στον server σας.


Τι είναι τα token?

Token είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό μίας πληρωμής το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντί των πραγματικών στοιχείων της κάρτας. Αντί δηλαδή να μεταδώσετε μέσω φόρμας τα στοιχεία της κάρτας στον server σας, τα στέλνετε στο EveryPay λαμβάνετε ένα μοναδικό αναγνωριστικό token και με αυτό μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις κινήσεις που επιθυμείτε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Μπορώ να δέχομαι πληρωμές από κάρτες στο εξωτερικό?

Ναι. Το EveryPay δέχεται όλες τις κάρτες Visa και Mastercard ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως.


Πώς αλλάζω τα στοιχεία στην κάρτα ενός πελάτη?

Επιλέγετε από το μενού την επιλογή Πελάτες, στη συνέχεια αναζητήστε από την φόρμα αναζήτησης τον πελάτη και στη σελίδα του πελάτη ενημερώνετε τα στοιχεία του.


Τι είναι το CVV?

Το CVV είναι ένας τριψήφιος κωδικός γνησιότητας/ασφαλείας της κάρτας. Βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και απαιτείται για να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα της κάρτας.

Ο αριθμός αυτός παρ'όλο που ζητείται κατά τη δημιουργία πελάτη (βλ.παραπάνω), δεν αποθηκεύεται και δεν μπορεί να ανακτηθεί, αλλά μπορεί να γίνει έλεγχος αν έχει δωθεί σωστά.


Ποιά νομίσματα υποστηρίζονται?

Προς το παρών οι πληρωμές μέσω EveryPay υποστηρίζουν μόνο το νόμισμα του Eυρώ(€) οπότε όλες οι συναλλαγές στέλνονται με τον κωδικό "EUR".


Πώς γίνεται ακύρωση/επιστροφή χρέωσης?

Μπορείτε ανα πάσα στιγμή να πραγματοποιήσετε επιστροφή των χρημάτων για μια ήδη πραγματοποιημένη πληρωμή. Η επιστροφή μπορεί να αφορά όλο το ποσό ή μέρος από αυτό.
Από το μενού του πίνακα ελέγχου επιλέγετε Πληρωμές και κάνετε αναζήτηση της πληρωμής που θέλετε να επιστραφεί. Στη συνέχεια και ενώ βρισκόσαστε στη σελίδα της πληρωμής επιλέγετε "Επιστροφή" στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης και στη φόρμα που ακολουθεί εισάγετε το ποσό της επιστροφής. Η επιστροφή εκκαθαρίζεται όπως και οι πληρωμές (βλ.παραπάνω).


Υπάρχει έτοιμη βιβλιοθήκη PHP που μπορώ να χρησιμοποιήσω?

Aκολουθήστε αυτό το σύνδεσμο όπου υπάρχουν έτοιμες βιβλιοθήκες σε γλώσσα PHP.


Τι σημαίνει το σφάλμα "EveryPay did't find the curl extension"

Για να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη στον server σας πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την προέκταση curl. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο.